Suomen Armeija - Foorumi

Tänään on 17.01.2019 10:01

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 26.03.2011 21:58 
Poissa
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Avatar

Liittynyt: 14.02.2011 23:03
Viestit: 2922
Paikkakunta: Turku
Tähän aiheeseen ylläpitäjät tulee tekemään aina välillä oppaita koskien foorumin käyttöä. Jos on jokin vaikea toiminto foorumilla, mitä on vaikea käyttää ja haluaa siitä oppaan, niin ottaa yhteyttä minuun YV.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miten saan tittelin eli arvonimen?

Kuva: Kuva

Arvonimi, eli siis titteli tai paremmin sanottuna "virka" joka näkyy kun viestin lähettää vasemmalla käyttäjänimen alapuolella. Tämä merkitsee käyttäjän virkaa, tai aktiivisuustasoa foorumilla.

Tittelin eli arvonimen vaihto on helppo tehdä myös ilman ylläpidon apua. Tämä onnistuu vaihtamalla oletusryhmää, mutta niille ketkä eivät osaa vaihtaa, on siihen tarkoitettu ohje.

Tittelin eli arvonimen saaminen onnistuu helposti:

1. Paina "Omat asetukset" joka sijaitsee foorumilla oikeassa yläkulmassa.
Kuva: Kuva

2. Tämän jälkeen foorumin vasemmalla puolella on valikko, jossa on monia vaihtoehtoja (Profiili... jne.) ota sieltä toiseksi viimeisin eli "Käyttäjäryhmät"
Kuva: Kuva

3. Tämän jälkeen pitäisi näkyä iso kasa erilaisia ryhmiä. Aivan alussa on osio "Jäsenenä" ja tällä kertaa sitä osiota tarvitaan. Löydä se ryhmä, mistä haluan tittelin (Esim. Pk-kouluttaja, komppanian päällikkö jne.) paina ruksi valintaympyrään, joka on kyseisen ryhmän nimen vieressä. Tämän jälkeen rullaa kokonaan alas ja paina "Vaihda oletusryhmää"

Kuva: Kuva


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.03.2011 22:37 
Poissa
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Avatar

Liittynyt: 14.02.2011 23:03
Viestit: 2922
Paikkakunta: Turku
Kuvan ottaminen ja liittäminen foorumille

WINDOWS: Tietokoneissa on ollut jo pitkään kuvankaappaus eli screenshot -ominaisuus. Eli jos haluat ottaa hauskasta tilanteesta kuvan mitä tapahtuu värvissä jne. niin paina WINDOWS koneissa nappia Prt Scr tai scr/screen Kannettavalla joudut ehkä painamaan "fn" näppäintä myös. Tämän jälkeen mene painttiin ja liitä kuva sinne.

MAC: MAC koneissa otat taas kuvan painamalla shift, omenaa ja numero neljää samaan aikaan. Sitten yksinkertaisesta vedetään ruudukko niin isoksi kuin halutaan ja päästetään hiirestä irti. Kuva tallentuu työpöydälle.

LINUX: Linux koneissa otetaan taas painamalla printscreen näppäintä eli sama kuin windowssissa.

Oppaassa ei käsitellä sen enempää miten kuvia otetaan erilaisissa käyttöjärjestelmissä.

*

1. Kun olet painanut WINDOWS koneessa kyseistä nappia, niin mene painttiin, ja liitä kuva painamalla Ctrl + v tai painamalla Paintissa nappia "Liitä".

2. Rajaa kuva sopivan kokoiseksi (Ei turhaan isoja kuvia foorumille) ja tallenna vaikkapa työpöydälle. HUOM: Windowssin omalla paintilla ei kannatta tallentaa .gif muodossa, koska kyseinen ohjelma ja tiedostomuoto paskantaa kuvia mukavasti, eikä niistä saa selvää sen jälkeen mitään, voit vaikkapa .png muodossa tallentaa.

3. Uppaa (upload) johonkin palvelulle. Hyviä palveluita on mm. http://imageshack.us/ ja http://photobucket.com/ Oppaassa käsitellään tällä kertaa http://imageshack.us/ käyttöä.

4. Mene osoitteeseen http://imageshack.us/ Tee tunnus tai jos sinulla on jo sellainen, kirjaudu sisään. Voit nykyisin myös ilman tunnuksia uppaa kuvia palvelimelle.

5. Edessäsi pitäisi olla tämän tapainen ikkuna:
Kuva

6. Paina nappia "Browse" ja taas avautuu uusi ikkuna, ja löydä kuva siitä paikasta mihin tallensit. Tässä tapauksessa työpöytä. Klikkaa kuvaa tai paina "Avaa" tai "ok" etc.

7.Muuta asetuksia ei tarvitse säätää peruskäyttöön. Paina tämän jälkeen "UPLOAD NOW" Nyt odota heti ja tässä välissä voit vaikkapa ottaa kahvit.

8. Kun kuva on siirtynyt palvelimelle, avautuu taas uusi ikkuna ja ikkuna pitäisi olla tämän tapainen ja paina ikkunassa olevaa nappia "View full size"
Kuva:Kuva

9. Nyt pelkästään edessäsi pitää olla kuva. Osoiterivillä on tyyliä http://img52.imageshack.us/img52/2128/paina1.png kopioi osoiterivistä oleva osoite, siirry foorumille, ja valitse aihe mihin haluat lähettää kuvan, paina sen jälkeen foorumilla ylhäällä olevaa nappia "Img", nappi sijaitsee "Lähetä vastaus" otsikon alla. Kun olet nappia painanut, tulee
Koodi:
[img][/img]
teksti, ja laita siihen väliin se osoite eli
Koodi:
[img]http://img52.imageshack.us/img52/2128/paina1.png[/img]


ja kuva pitää olla tämän näköinen: http://img52.imageshack.us/img52/2128/paina1.png


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 02.04.2011 13:32 
Poissa
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Avatar

Liittynyt: 14.02.2011 23:03
Viestit: 2922
Paikkakunta: Turku
BBCode tagien käyttö foorumilla

PHPBB3 ja SMF ja miksei muillakin foorumisoftilla on ollut jo pitkään tällainen BBcode ominaisuus joka muistuttaa siis paremmin sanottuna HTML eli Hypertext Markup Language jolla voi siis harrastaa web-ohjelmointia eli kotisivun tekoa.

Tämä kyseinen ominaisuus on silti aika hyvä foorumeilla, jolloin saa mm. lihavointia, kursivointia ja paljon muuta kivaa foorumilla. Kuitenkin, BBcodea ei kannatta silti raiskata turhaan, koska silloin varsinkaan ei lukija ei tykkää lukea tekstiä.

Yleisimmät BBcode tagit joita käytetään foorumilla:

Foorumilla on pari tagia joita käytetään esimerkiksi raporttien teossa etc.

Lihavointi
Koodi:
[b]tekstiä tähän[/b]
- Onnistuu helposti. Tekstiä tuohon väliin vain ja teksti on sen jälkeen lihavoitu. Jos haluat vain tietyn sanan tai arvosanan (kuten pk-kouluttajat tekee) tämäkin käy helposti, klikkaat hiirellä vain kaksi kertaa sanaa, ja sana on ns. "maalattu" jolloin painat vain tuolta ylhäältä* nappia B jolloin muodostuu
Koodi:
[b]kfks[/b]


Youtube
Koodi:
[youtube]videon osoite tänne[/youtube]
- Suhteellisen helppoa, otat vain linkin osoiteriviltä, ja laitat tuohon väliin. Ei muuta, ja video pitäisi näkyä.
Esimerkiksi:
Koodi:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=31G6fxYJcJE[/youtube]


Lainaus
Koodi:
[quote]lainattua tekstiä..[/quote]
- Suhteellisen nappia tämäkin, painat vain "Quate" nappia ylhäältä* jolloin laitat tekstiä tuohon väliin. Entä jos haluat vaikkapa kirjoittajankin nimen näkymään? Tämäkin onnistuu helposti.
Koodi:
[quote="Taxsi20"]juu, mutten tiiä...[/quote]
jolloin näyttää tältä:
Taxsi20 kirjoitti:
juu, mutten tiiä...

Yksinkertaista siis, lisäät vain nimen tuonne ensimmäisen quate perään, jolloin pitäisi näyttää tältä: [quote="Taxsi20"] nimi ei tarvitse olla foorumin nick.

Fontin väri
Koodi:
[color=#BF00FF]tekstiä...[/color]
- Vähän vaikeampi kenties, mutta tämäkin helppo. Painat vain oikealta "Fontin väri" otsikon alta haluamasi väri, jolloin tulee
Koodi:
[color=#BF80FF][/color]tähän tekstiä
ja tekstiä vain tuohon väliin. Jos osaat fonttien värit ulkoa, voit laittaa ne suoraan tyyliä: [color=#BF80FF]

= Oppaassa käytetään sana "ylhäältä", mikä se on? Palkki jossa on erilaisia BBcode tageja, ja oikealta puolella löytyy fonttien värejä.
Kuva: Kuva


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 04.04.2011 19:54 
Poissa
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Avatar

Liittynyt: 14.02.2011 23:03
Viestit: 2922
Paikkakunta: Turku
FAQ = Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kokoan tänne pari kysymystä, jota kysellään aina.

1. Miksi ette (Ylläpitäjät, ryhmänvalvojat) voi heti lisätä jonkun ryhmään, kun ilmoitan hmsn:ssä?

Vastaus: Kaikki on ihmisiä, joten ei välttämättä muisteta/muuta hommaa. Kannattaa aina laittaa Sivusto alueelle viestin, koska moni ylläpitäjä (ainakin minä) seuraa enemmän foorumia kuin minimailia, joten muutos tapahtuu yleensä jonkin tunnin kuluttua ellei jopa heti.

2. Laitoin oletusryhmäksi PK-kouluttaja ryhmän (esimerkiksi siis) mutta en saanut pk-kouluttajan titteliä eli arvonimeä?

Vastaus: Kaikkiin, melkein kaikkiin ryhmiin on sellaiset ns. vakiotittelit määritelty, eli melkein kaikista pitäisi tulla jo. Jos ei tule, kannattaa ilmoittaa tuonne Foorumi-help, joten ylläpito voi tarkistaa asian ja laittaa oikean arvonimen.

3. Miksi jollakin on oletusryhmänä Valvoja (Nimi vihreä) mutta titteli on vaikkapa Sotilaspoliisi. Miten tämä on mahdollista?

Vastaus: Kyseisen asian on siis tehnyt ylläpito. Tämä ei ole mahdollista automaattisesti, vaan ensin pitää itse ottaa oletusryhmä, tämän jälkeen ilmoittaa Sivusto -alueella minkä tittelin haluaa.

4. Miksi jossain ryhmissä muuttuu nimet eri väriseksi?

Jossain ryhmissä on näin laitettu, jotta käyttäjät tunnistettaisiin helpommin. Kaikkiin ryhmiin tätä ei ole siis tulossa.


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 21.02.2012 01:15 
Poissa
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Avatar

Liittynyt: 14.02.2011 23:03
Viestit: 2922
Paikkakunta: Turku
Viestit ja viestien lukeminen

Jokainen, joilla on virka tai hänen asemansa on esimies on velvollinen seuraamaan foorumeita, ja hänelle tarkoitettuja alueita. Jos ette seuraa, ette pysty toimimaan aktiivisessa virassa ym. Mitkään off-topic alueet eivät kuulu seurannan piiriin, koska sieltä ei juurikaan löydy minkäänlaista asiaa teidän asemaan liittyen. Asiasta ei pidä olla minkäänlaista epäselvyyttä onko seurattava vai ei. Kannattaa muistaa että foorumi on vain apuväline viran hoidossa, mutta myös erittäin tärkeä, käytännössä kaikki tieto löytyy täältä.

Olen saanut myös valituksia että foorumi on hankala käyttää; viestien lukeminen vaikeaa. Tässä on ohjeet miten luetaan vain sinulle tarkoitettuja viestejä.

LUKEMINEN:

Viestin lukemiseen on monia tapoja, tällä kertaa käsittelemme yhtä niistä.

1. Klikkaa oikealta yläkulmalta nappia "Näytä lukemattomat viestit" tai suora osoite kyseiseen sivuun on search.php?search_id=unreadposts

Kuva

2. Kun olet klikannut, eteesi pitäisi avautua jonkinlainen lista lukemattomista viesteistä.

Jos mitään lukematonta ei löydy, lista on seuraavanlainen (SIIRRY KOHTAAN 2B):


Kuva

2B. Jos on jotain lukematonta, avautuu sitten tällainen sivu:

Kuva

Selvennykset:
Punainen nuoli ja ympyrä - "Missä kyseinen aihe sijaitsee" = Näkyy millä alueella aihe sijaitsee, esim. Tiedotukset jne.
Vihreä ympyrä ja vihreä nuoli - "Aiheen nimi" = Tavallinen aiheen nimi.
Musta nuoli yläviistoon - "Aiheen kirjoittaja" = Kuka aiheen on tehnyt.
Vihreät ympyrät sekä iso nuoli osoittaen ympyröitä kohti - "Uuden viestin kirjoittaja, ajankohta sekä nappi jolla pääsee lukemaan heti uuden viestin" = Päivämäärä sekä kellonaika jolloin UUSIN viesti on kirjoitettu. Toisella rivillä kirjoittaja sekä ikoni (=tuo kuva, jossa on pieni musta nuoli oikealle sekä lehti) jolla pääsee heti uuden viestin kohdalle.
Violetti viiva joka kulkee yhdestä ikonista toiseen - "Painalla tuota ikonia (johon viivaa menee), jossa on nuoli ja paperi pääset suoraan uuden viestin kohdalle lukemaan sen. = Molemmat ikonit toimii ja ajaa saman asian.

Ikoni: Kuva

3. Olet siis nyt "Näytä lukemattomat viestit" -valikossa ja katsot listaa. Löydät viestin joka mahd. koskee sinua, viestin sarakkeen kohdalla löydät jommankumman ikonin ja klikkaat sitä. Odotat hetken että kaikki latautuu, sinun pitäisi päätyä suoraan sen lukemattoman viestin kohdalle.

4. Yleinen kysymys: Mistä tunnistan että juuri tämä on se lukematon viesti, eikä tuo yläpuolella, tai mahdollisesti seuraavalla sivulla? Vastaus: Viestin oikealla yläkulmalla on sama ikoni (tarkempi paikka: Ikoni sijaitsee ennen "Lähetetty:"-tekstiä eli päivämäärän ja kellonajan kanssa) joka kertoo asiasta.

Lukematon viesti: Kuva

Luettu viesti: Kuva

5. Toinen yleinen kysymys: Entä jos on monta UUTTA viestiä kirjoitettu samaan aiheeseen, mistä tunnistan ne? Vastaus: Samasta merkistä kuin ylhäällä on selitetty. Kaikki aiheen merkit saavat saman ikonin ja merkin, olipa samalla kuinka monta tahansa viestiä. Jos ei mahdu viesti siihen sivulle ja jatkuu seuraavalla sivulla, niin sielläkin saman ikonin uudet viestit saavat.

6. Nyt kun olet lukenut viestin, viesti kuittaantuu luetuksi kahdella seuraavalla tavalla: Painat leijona logoa tai "Näytä lukemattomat viestit" -nappulaa ylhäältä. Näin ollen viesti poistuu listalta, ja olet sen lukenut.

Yksi niistä tavoista:
Kuva
TAI
Kuva


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 21.02.2012 15:34 
Poissa
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Avatar

Liittynyt: 14.02.2011 23:03
Viestit: 2922
Paikkakunta: Turku
Viestit ja viestien lukeminen osa 2

Kuittaaminen

On tapauksia, jolloin olet lukenut kaiken viestin joka on jollain tapaa tärkeää, mutta sinua ei kiinnosta lukea esimerkiksi OFF-Topic alueella olevia aiheita ja haluat ne pois listalta. Siihen on olemassa kaksi tapaa.

TAPA 1:

Kun olet lukenut kaikki uudet viestit jotka ovat tärkeitä (periaatteessa vain OFF-Topicalla käytävä keskustelu ei ole tärkeää) ja "Näytä lukemattomat viestit" -valikossa näkyy vain OFF-Topicin uusia viestejä, voit kuitata ne kaikki helpolla tavalla:

1. Siirry foorumin etusivulle. Osoite on index.php ja logosta pääsee myös.

2. Foorumin etusivulla, oikealla yläpuolella, kellonajan alapuolella on teksti jossa lukee "Merkitse kaikki alueet luetuiksi"

Kuva

HUOMIO!

PAINAMALLA TUOTA NAPPULAA, KAIKKI VIESTIT KUITTAANTUU LUETUKSI JA HÄVIÄÄ "NÄYTÄ LUKEMATTOMAT VIESTIT" -LISTALTA!
NÄIN OLLEN, JOS JOKU ON EHTINYT KIRJOITTAA VIESTIN SILLÄ AIKAA KUN KUITTAAT, ET LUULTAVASTI SITÄ TULE NÄKEMÄÄN (ELLET MENE ITSE KAIKKIA ALUEITA LÄPI TAI KÄYTÄ "Näytä uudet viestit" -LISTAA).TAPA 2:

Toinen tapa on siis yksinkertainen, asia on tarkemmin selitetty edellisessä oppaassa kohta 2B. Menet "Näytä lukemattomat viestit" -listalle, avaat uuden viestin ja kuittaat vain heti sen luetuksi painamalla logoa tai samaa nappia mitä painoit äsken eli "Näytä lukemattomat viestit" -nappulaa. Tämä on varmempi tapa.


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 12.04.2013 19:08 
Poissa
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Avatar

Liittynyt: 14.02.2011 23:03
Viestit: 2922
Paikkakunta: Turku
Liitetiedostot - Käyttö

Yleistä

Olemme saaneet foorumille nyt liitetiedosto-ominaisuuden, joka on itse asiassa erittäin käteväkin. Liitetiedostot ovat sallittu yksityisviesteissä sekä normaaleissa viesteissä eli aiheissa. Yhdessä viestissä voi liittää kolme liitetiedostoa ja yksityisviesteissä taas kaksi liitetiedostoa. Liitetiedoston maksimikoko on 256 KiB. Foorumi ei pienennä toistaiseksi liitetiedoissa esiintyvien kuvien kokoa millään tavalla.

Liitetiedostoja voi monella tavalla käyttää. Jotkut tärkeät kuvat voi uploadata suoraan foorumille, eli käyttää liitetiedostoja. Näin se kuva säilyy foorumilla pitkäänkin. Kuvia tietenkin voi myös kuvien hostauspalveluihin tallentaa, kuten ImageShack. Mutta esimerkiksi nopeissa tapauksissa, jossa on kuva on saatava nopeasti eteenpäin, niin sen voi lähettää liitetiedostolla.

Lisäksi liitetiedostoja voidaan käyttää mm. word-asiakirjojen lähettämiseen. Esimiehet ja muutkin, jotka suunnittelevat/käyttävät/tekevät jotain tekstinkäsittelyohjelmilla voivat sen suoraan siis lähettää foorumille liitetiedostoilla. Tämä toimii niin aiheen viesteissä kuin yksityisviesteissä.

Tällä hetkellä sallitut tiedostopäätteet: doc, docx, xlsx, gif, jpeg, jpg, png ja txt. Sallittuja tiedostopäätteitä tullaan lisäämään pyynnöstä, jos siihen löytyy hyvät perustelut.

Jos liitetiedostoja käytetään väärin, niin kyseinen ominaisuus poistetaan käytöstä. Liitetiedoissa ei saa esiintyä sääntöjen, lain taikka hyvien tapojen vastaista materiaalia eikä tietoturvaa vaarantaen.
Liitetiedostot voi normaalisti ilmiantaa huutomerkkiä käyttäen.

Käyttö

Jotta liitetiedosto voidaan "uploadata" foorumille, pitää olla tiedoston pääte jokin seuraavista: doc, docx, xlsx, gif, jpeg, jpg, png tai txt.

Tämän jälkeen kyseinen tiedosto pitää olla normaalisti omalla tietokoneella tallennettu, esimerkiksi työpöydälle. Tämän jälkeen menet foorumille ja siihen paikkaan mitä kautta haluat lähettää sen; joko normaalisti aiheeseen tai yksityisviestiin.

Tämän jälkeen normaalisti lähetät viestiä aiheeseen tai yksityisviestiä. Siihen paikkaan, missä kirjoitat viestiä, niin sen sivun rullaat alaspäin.

Kuva

Sivun lopussa on osio "Liitetiedostot". Tiedoston nimen kohdalla klikkaat "Selaa" ja etsit kyseisen tiedoston koneeltasi. Tämän jälkeen voit halutessasi lisätä jonkinlaisia kommentteja tiedostolle.

Sitten klikkaat nappia "Lisää tiedosto", jolloin avautuu uusi ikkuna, missä sanotaan, että tiedostoa ollaan lataamassa foorumille. Tämä kestää hetken, muutaman sekunnin. Sen jälkeen normaalisti kirjoitat viestin ja painat "Lähetä".

*

Liitetiedoston kuvan voit laittaa vaikka keskelle viestiä, kun se yleensä tulee viestin loppuun. Kun olet ladannut viestin foorumille, näkyy tekstikirjoituskentän alapuolella: "Liitteet:" jonka vieressä on valintavalikkoja ja sen oikealla puolella on "Näytä viestin yhteydessä". Klikkaat kyseistä nappia "Näytä viestin yhteydessä" ja tulee tällainen koodi esimerkiksi (pääte ja tiedostonnimi on eri):

Koodi:
[attachment=0]tiedostonnimi.png[/attachment]


Kyseisen koodin sijoitat vain oikeastaan kohtaan minne haluat kuvan näkyvän ja sinne se ilmestyy.

Ongelmatapauksissa yhteys IRC-kanavalla tai foorumin Help-aiheessa.


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia