Kehitysideat

Palautelaatikko. Voit täällä anonyymisti eli vierailijana tai nimimerkillä antaa palautetta SA:sta, sen toiminnasta tai jostain muusta.

SANA ON VAPAA, MUTTA ASIALLISTA KIELTÄ KÄYTTÄEN!

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja :pieno: » 29.01.2012 00:19

Gangsta16 kirjoitti:Suomen Armeijan tarkastuksessa tiedoitettiin kilpailusta, joten suhteellisen moni tiesi varmasti asiasta, mutta monet päättivät silti jättää sen tekemättä.. Itselleni nämä kilpailut on melkolailla ihan sama, mutta viikkokilpailujen pointtia en ymmärrä. Itse kannatan enemmän ennen tarkastuksia olevia kasarmikilpailuja, jos niitä kerkeää järjestämään/porukkaa on sen verran, että sellaisen voi ylipäätänsä järjestää.


Se, että tarkastuksessa tiedotetaan asiasta, ei riitä osalle. Joillakin saattaa juuri tarkastuksen aikaan olla menoa, tai muu estävä asia. Mutta joo, onhan toi kasarmikilpailu kiva idea :D
:pieno:
Hyperaktiivi
 
Viestit: 700
Liittynyt: 15.02.2011 08:51
Paikkakunta: Tambere

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Aledrion » 30.01.2012 19:25

Itse sanoisin tuohon mitaleiden jakeluun koulutus- tai jostain muista kilpailuista: Siinä ei ole järkeä. Mitalithan pitäisi antaa semmoisille, jotka sen tosissaan ansaitsevat eikä minkään kilpailun palkintona, koska aina siellä on joku joka nolifettää, kyttää jokaista alokasta, kouluttaa jokaisen = itsestäänselvyys että mitali annetaan hänelle. Toisaalta nämä tempaukset taas saattavat nostaa jossain määrin sotilaiden motivaatioita josta sitten seuraa se että jaksetaan panostaa enemmän SA:han. Vielä tähän lisään sen että mitaleidenkin arvo laskee jos niitä kaikenmaailman T2 arvoisille jaeltaisiin. (Tähän taidettiinkin viitata aiemmin)
Avatar
Aledrion
Esimies
 
Viestit: 1494
Liittynyt: 28.06.2011 19:24

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Raw-Man » 30.01.2012 19:28

Kuten kaikki varmaan tietää Suomen Armeijan luokkahuone on kenraalimajuri OikeeSinin nimissä, kannattaisi luokkahuone tehdä SA-Omistuksen nimiin tai jonkun muun SAlaisen nimiin koska SPOLit ja jotkut RJt tarvitsevat luokkahuoneeseen oikat. Eikä Sini oo aktiivinen niin oikeuksien kesto saattaa kestää.
Raw-Man
Konkari
 
Viestit: 327
Liittynyt: 15.02.2011 21:03

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Gangsta16 » 30.01.2012 19:42

Eatwood kirjoitti:Kuten kaikki varmaan tietää Suomen Armeijan luokkahuone on kenraalimajuri OikeeSinin nimissä, kannattaisi luokkahuone tehdä SA-Omistuksen nimiin tai jonkun muun SAlaisen nimiin koska SPOLit ja jotkut RJt tarvitsevat luokkahuoneeseen oikat. Eikä Sini oo aktiivinen niin oikeuksien kesto saattaa kestää.


Luokka on yksi niistä, jotka haluttiin säilyttää SA:n käsissä, eikä SA-Omistuksen käsissä. Ironista kyllä, kumpaakin hahmoa ohjaa silti yleensä yksi ja sama mies, eli Kenraaliluutnantti Weinreich, eli kuten kaikissa SA:n oikeustilanteissa, yhteys Weinreichiin. ... Monestikohan olen selittänyt tämänkin asian tälle samalle alueelle, mutta jokaiselle eri-kysyjälle? Pitäisi varmaan jokuviikonloppu laskea :lol:
EVP Kenraali,
Spoiler: +
Euroopan Armeijan ent. komentaja
Ilmavoimien ent. komentaja
Saksan Armeijan ent. komentaja
Kanadan Armeijan ent. komentaja
Suomen Armeijan ent. komentaja
Armeijan ent. 3x komentaja

Godfather of Rautakanki
Avatar
Gangsta16
Hyperaktiivi
 
Viestit: 1312
Liittynyt: 18.02.2011 18:17

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Hiekkatie » 30.01.2012 20:37

Aledrion kirjoitti:Itse sanoisin tuohon mitaleiden jakeluun koulutus- tai jostain muista kilpailuista: Siinä ei ole järkeä. Mitalithan pitäisi antaa semmoisille, jotka sen tosissaan ansaitsevat eikä minkään kilpailun palkintona, koska aina siellä on joku joka nolifettää, kyttää jokaista alokasta, kouluttaa jokaisen = itsestäänselvyys että mitali annetaan hänelle. Toisaalta nämä tempaukset taas saattavat nostaa jossain määrin sotilaiden motivaatioita josta sitten seuraa se että jaksetaan panostaa enemmän SA:han. Vielä tähän lisään sen että mitaleidenkin arvo laskee jos niitä kaikenmaailman T2 arvoisille jaeltaisiin. (Tähän taidettiinkin viitata aiemmin)


Olen täysin samaa mieltä. En ole nähnyt esimerkiksi sotamies rokkaripukkia, jolle myönnettiin viimeksi mitali samantyyppisestä kilpailusta, hetkeen aktiivisena värvissä. Eli tietysti saattaa olla, että muuten melko laiska henkilö vie potin skapasta koska panosti siihen erityisesti.
Jos käsitin oikein, mitalin voi ansaita kahden viikon työnteolla. Entä he jotka ovat panostaneet koko uransa ajan SAhan. Not fair!!!1
Imo mitalin arvo kärsii, oli kilpailu tyyliltään minkälainen tahansa. Eriäviä mielipiteitä varmasti on.
Avatar
Hiekkatie
Esimies
 
Viestit: 1483
Liittynyt: 14.02.2011 22:08

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Gangsta16 » 30.01.2012 22:46

Niin ja mihin katosi meidän Esikunnan Ansioristin ansainnut Zacharia. Tää on mielestäni ihan väärin......
EVP Kenraali,
Spoiler: +
Euroopan Armeijan ent. komentaja
Ilmavoimien ent. komentaja
Saksan Armeijan ent. komentaja
Kanadan Armeijan ent. komentaja
Suomen Armeijan ent. komentaja
Armeijan ent. 3x komentaja

Godfather of Rautakanki
Avatar
Gangsta16
Hyperaktiivi
 
Viestit: 1312
Liittynyt: 18.02.2011 18:17

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Hiekkatie » 30.01.2012 23:29

Suorastaan törkeää.
Mutta, en nyt ota elämäntehtäväkseni korjata tätä yhteiskunnan epäkohtaa, ainoastaan ilmaisin mielipiteeni.
Muistan Jedain käyttäneen joskus perustelua 'koska minäkään en saanut'.
En tarkoita että kaikki, mihin minulla tai jollakulla muulla ei ollut aikanaan mahdollisuutta, olisi perseestä.
Se on oikeasti hyvä jos miehistöä saadaan aktivoitumaan näin. Kun nyt kaksi viikkoa motivoidaan miehistöä näin, jää vuodesta jäljelle enää vain 50 viikkoa. Esikunnan suunnitteluosasto voisi miettiä miten miehistö saadaan kiinnostumaan myös tämä 50/52 osa vuodesta.

Ja noi viisastelevat kommentit voisi jättää pois, niistä ei saa liiemmin irti mitään.
Avatar
Hiekkatie
Esimies
 
Viestit: 1483
Liittynyt: 14.02.2011 22:08

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Raw-Man » 30.01.2012 23:35

Aivan samaa mieltä muitten kanssa, jotkut saattaa ahkeroida monia kuukausia saadakseen mitalin, mutta sit joku äskettäin liittynyt sotamies nappaa sen kahdessa viikossa helposti ittellensä. Noitten kisojen palkinnoks vois keksiä jotain muuta kuin mitali, mutta sit kysymys kuuluu mikä ois sopiva palkinto näihin kisoihin mitalin tilalle?
Raw-Man
Konkari
 
Viestit: 327
Liittynyt: 15.02.2011 21:03

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja lisko006 » 31.01.2012 01:56

Tarviiko tähänkään niin suurempia palkintoja keksiä. Hyvä mieli, kun on jännästi ahkeroinu SA:n eteen ja listaa vaan pystyy mistä näkee voittajat niin voi sieltä ihastella..
Kuva
Avatar
lisko006
Aktiivinen
 
Viestit: 172
Liittynyt: 14.02.2011 22:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Taxsi20 » 31.01.2012 12:13

Paras palkinto on se, että aina värväätte ja koulutatte aktiivisesti, olipa palkintoa tai ei. Eli olette aina aktiivisua, ilmankin näitä palkintokohuja. Jokainen komppaniaan kuuluva ON PAKKO olla aktiivinen.
Avatar
Taxsi20
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
 
Viestit: 2948
Liittynyt: 14.02.2011 22:03
Paikkakunta: Turku

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Gangsta16 » 31.01.2012 13:29

Pointti oli siinä, että kerran ansaittuaan mitalin: Se on ansaittu - se mitä teet jälkikäteen mitalin saatuasi, miten se vaikuttaa enää mihinkään? Sait sen jo, been there done that, case closed.

Toiset on saannut sen paremmin perustein kuin toiset, toisilta sama perustyö ei tuota mitalia lainkaan.. Kuten todettua: Minä en omista 2.lk mitalia, en SPOL-Mitalia tai esikunnan ansioristiä. Olisinko ansainnut ne? Luultavasti en, koska kaikki naapurini ovat vienneet nämä potit. Haittaako se minua? Ei.

SA:lla ei ole oikeaa virallista mitalinansaitsemistaulukkoa, joten sen takia meillä ei ole myöskään mitään oikeaa aitoa systeemiä, miten sen saisi. Ei kaikki urhoollisetkaan sotilaat saanneet manskin ristiä, vaikka kaikki ristin saanneet olikin vähän enemmän ja vähemmän senkin eteen duunia tehneet. Jotkut ansaitsivat noilta ajoilta jotain muuta.

Jos joku haluaa parantaa mitalijärjestelmää ja perustaa sen uudelleen, niin miksipä ei? Meillä oli joskus suunnitteluryhmä näihin olemassaoleviin mitaleihin, mutta ei meille tullut mieleen laittaa mitalin myöntämisperusteita jotenkin arvokkaaseen järjestykseen. :?
EVP Kenraali,
Spoiler: +
Euroopan Armeijan ent. komentaja
Ilmavoimien ent. komentaja
Saksan Armeijan ent. komentaja
Kanadan Armeijan ent. komentaja
Suomen Armeijan ent. komentaja
Armeijan ent. 3x komentaja

Godfather of Rautakanki
Avatar
Gangsta16
Hyperaktiivi
 
Viestit: 1312
Liittynyt: 18.02.2011 18:17

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Tuomela » 31.01.2012 16:31

2 luokan mitali, aikoinaan perustettiin mitaliksi, minkä voi myös voittaa esim kilpailusta, miehistötason tehtävistä, aktiivisuudesta, esimerkillisestä käyttäytymisestä etc.. Vaikkakin tämä on kilpailu niin kyllä sitä vähän katsotaan tämän tyyppisiä tapauksia ``Pekka ei koskaan tee mitään menee idleen kun alkaa toiminta ja huutelee turhuuksia, mutta yllättäen nytten motivoituu ja laittaa kaikenpeliin´´ ei ei näin. Mutta tällä on tarkoitust tuoda esiin se mitä jotkut tekevät mitä muut eivät huomaa. Esim PK kouluttajat tekevät virkatehtävänsä + värvissä ahkerasti toimivat. RJ:t samahomma. Enemmänkin tässä katsotaan eduksi sitä virkaa, mutta jos sattuu tapahtumaan niin että viraton voittaa, joka ei tietysti pitäisi olla mahdollista koska meillä on hemmetinpäteviä jätkiä viroissa, niin ehkä se osoittaa sen että jotkut kaverit tekevät taas värvissä enemmän duunia, kun taas te hoidatte niitä virkoja.

Mielestäni on naurettavaa tulla foorumille kirjoittamaan ``Mielestäni tämä on väärin, joku on saamassa mitalia mutta me emme jotka ne ansaitsisimme´´ Te voitte jätkät itse vaikuttaa siihen saatteko sen vai ette.. En ole saanut pitkiinaikoihin ehdotusta että jonkun pitäisi saada mitali, jos niitä en saa selvitän itse. Tämä on parastapa kenen ne pitäisi ansaita ja kenelle niitä tullaan jatkossa antamaan. Foorumilla kirjoittelu ja valittaminen ei tilannetta auta sanonpahan vain sen...
Avatar
Tuomela
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
Evp kenraali, Suomen Armeijan entinen komentaja
 
Viestit: 219
Liittynyt: 16.03.2011 14:12

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Raw-Man » 31.01.2012 20:11

Jonkin tyylinen värväystilaisuus tekisi varmasti hyvää Suomen Armeijan vahvuudelle.
Elikkä johki isoon huoneeseen se tehtäis ja aina tietyn kokoselle alokas joukolle pidettäis kaikki PKt peräkkäin, ja sitten taas muutaman tunnin päästä sama juttu toiselle joukolle ja niin edelleen.

Tää nyt onkin vaan esimerkki, mutta kuten jotkut tietää ei komppanian ryhmien vahvuudet ole hirveän vahvat, koska porukkaa eroo ja menee reserviin. Eli jonku tämmösen tyylinen vois olla ihan hyvä.
Raw-Man
Konkari
 
Viestit: 327
Liittynyt: 15.02.2011 21:03

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Kenraali-123 » 01.02.2012 09:32

Eatwood kirjoitti:Jonkin tyylinen värväystilaisuus tekisi varmasti hyvää Suomen Armeijan vahvuudelle.
Elikkä johki isoon huoneeseen se tehtäis ja aina tietyn kokoselle alokas joukolle pidettäis kaikki PKt peräkkäin, ja sitten taas muutaman tunnin päästä sama juttu toiselle joukolle ja niin edelleen.

Tää nyt onkin vaan esimerkki, mutta kuten jotkut tietää ei komppanian ryhmien vahvuudet ole hirveän vahvat, koska porukkaa eroo ja menee reserviin. Eli jonku tämmösen tyylinen vois olla ihan hyvä.


Jooh näillä saisi pyörät pyörimään.

Kun ensimmäisen kerran kuulin tosta kilpailusta kun rokkaripukki sai mitallin, olihan se aika tyhmänkuulosta. Se kuka kouluti enemmän alokkaita sai mitallin (jotenkin noin se meni) jos joku koulutti 1 alokkaan vähemmän ei saanut, murjottaa idlessä ja jotktu menivät ressuun.

Kilpailun pitää olla sellainen ettei ketään harmittaisi hirveästi jälkikäteen/Kilpailussa ei pitäisi saada jo 2 viikon päästä jotain 2lk mitallia. Olen semmoistakin kuullut että jotkut aiemmat värväyshirmut olisivat nytten enemmän idlauksessa, etteivät vahingossakaan saisi mitallia, huhhuh.
2/19 Parola, PSHPTRI

Kuva
Kuva
Spoiler: +
Kuva
Kuva
Avatar
Kenraali-123
Esimies
 
Viestit: 1146
Liittynyt: 15.02.2011 14:50

Re: Kehitysideat

ViestiKirjoittaja Graps » 04.02.2012 00:44

Onkos koskaan SA:n olemassaoloaikana ollut habbo.comissa sen verran innokasta porukkaa, että olisi saatu toimintaa (tuparit & iltavahvari, sulkeiset, aamutoimet etc...) aikaiseksi? Huoneenhan tämänkaltaiselle tapahtumalle saisi helposti hello- ja kuurnatavaroista + mitä SA:laiset ylipäätään omistavat. :D
Kuva
Armeija - Korpraali
20/4/2014

Spoiler: +
HUOMIO!

Suomen armeijassa: 22.7. - 24.8.2011, 31.10.2011 - 9.3.2012, 8.6. - 23.11.2012 ja 15.9. - 30.9.2013

Avatar
Graps
Konkari
 
Viestit: 612
Liittynyt: 26.07.2011 17:35
Paikkakunta: Etelä-Suomi

EdellinenSeuraava

Paluu Palautteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa

cron